Президент Румунії заявив про можливу передачу Бухарестом комплексу Patriot Україні

Глава Румунії Клаус Йоханніс повідомив, що Бухарест готовий розглянути можливість передачі ЗРК Patriot Києву після того, як влада Німеччини закликала союзників у НАТО та ЄС посилити українську протиповітряну оборону.

ЗРК Patriot

Фото - mil.in.ua

Агентство Reuters пише, що після заклику глави України Володимира Зеленського посилити ППО країни, ФРН зобов’язалася надати Києву один ЗРК Patriot, а Іспанія повідомила, що передасть ракети цього комплексу, інформує «НБН».

Румунський лідер розповів, що американський президент Джо Байден під час їхньої зустрічі згадав про те, що кілька останніх тижнів серед союзників точилася дискусія щодо того, хто може відправити комплекси Patriot Україні. Йоханніс повідомив, що він відкритий для обговорення цього питання.

Глава держави зазначив, що він має обговорити можливу передачу системи Patriot у Вищій раді оборони, щоб Бухарест розумів, що він може запропонувати та отримати натомість, оскільки не можна залишити країну без ППО.

Раніше французьке видання заявило, що низка держав Євросоюзу відмовляється надсилати Україні свої комплекси протиповітряної оборони.

Exit mobile version