Глава МЗС Литви пояснив, чому Заходу варто відправити своїх військових в Україну

Глава Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландбергіс вважає, що Заходу варто відправити своїх військових в Україну. Дипломат вважає, що такий крок союзників покаже кремлівському диктатору, що він не вирішуватиме, як партнери будуть допомагати Києву.

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс

Фото – rbc.ua

Керівник литовського зовнішньополітичного відомства в інтерв’ю британському виданню The Guardian висловився щодо відправки іноземних військ в Україну, інформує «НБН».

За словами міністра, західні союзники Києва могли б відправити своїх військових інструкторів для навчання українських захисників, нагадавши, що іноземні військовослужбовці тренували бійців ЗСУ ще до війни.

Дипломат вважає, що таке рішення може стати першим кроком у реалізації ініціативи французького лідера Еманнуеля Макрона. Крім того, як зазначив Ландбергіс, навчання Сил оборони на території України буде більш практичним, аніж їхня підготовка в державах Альянсу.

Глава МЗС уточнив, що іноземних інструкторів, які тренуватимуть захисників, можна захистити за допомогою ППО, одночасно закриваючи частину українського повітряного простору.

Міністр додав, що рішення щодо відправки західних військових в Україну покаже Путіну, що він не вирішуватиме, як саме союзники мають підтримувати Київ.

Нагадаємо, у відповідь на слова Макрона про можливе введення французьких військ в Україну речниця МЗС РФ Марія Захарова почала погрожувати йому.

Exit mobile version