ЗМІ вказали на нюанс із ракетами SCALP, які Франція хоче передати Україні

Журналісти повідомляють, що Франція може надати Києву крилаті ракети SCALP. Проте, за даними ЗМІ, є один нюанс із постачанням таких снарядів для Збройних сил України.

Крилата ракета SCALP

Фото - Frédéric Lert/Aerobuzz

Видання Deutsche Welle, посилаючись на повідомлення RFI, заявило, що Париж хоче передати Києву далекобійні ракети SCALP, які підлягають утилізації, зробивши їх придатними для застосування, інформує «НБН».

За словами журналістів, Франція вигадала, як надати Україні зброю, не спустошуючи власний арсенал. Для цього в рамках програми Chrysalis Париж відправлятиме для Сил оборони ракети SCALP або зібрані з прострочених компонентів, або з терміном придатності, що закінчився, які зроблять придатними для використання.

Як уточнило ЗМІ, для реалізації програми Chrysalis французи візьмуть крилаті ракети, які зберігаються в так званих «коконах» – контейнерах.

«Прострочені» снаряди або ті, з яких дістали окремі компоненти, доставлять на заводи, де протягом трьох місяців їх зроблять придатними до застосування. Випробування зброї проходитиме за спрощеною схемою.

Раніше в Румунії заявили про можливу передачу Бухарестом комплексу Patriot Україні.

Exit mobile version