Скільки жителів ЄС згодні приймати біженців та схвалюють фінансову підтримку України – соцопитування

Соціологічне дослідження підтверджує, що більшість жителів країн Європейського Союзу готові приймати біженців із України. Також громадяни ЄС підтримують антиросійські санкції та надання фінансової допомоги Києву.

Україна і ЄС

Фото – ЕРА

За результатами дослідження міжнародного проєкту регулярних опитувань громадської думки Eurobarometer у 27 державах ЄС, 87% жителів Євросоюзу підтримують надання гуманітарної допомоги біженцям із України, 83% – згодні, щоб їхні країни приймали переселенців, інформує «НБН».

Також опитування показало, що 70% респондентів виступають за надання фінансової допомоги Україні, 72% – підтримують економічні санкції проти уряду, компаній та приватних осіб РФ.

Шість із десяти жителів країн ЄС згодні з наданням Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі та схвалюють фінансування закупівель та постачання військової техніки для ЗСУ організацією.

Раніше іноземні соціологи з’ясували, як змінився рівень підтримки членства України в Організації Північноатлантичного договору та Європейському Союзі серед жителів Словаччини та Угорщини.

Exit mobile version