Макрон прокоментував відмову Путіна від олімпійського перемир’я

Французький президент Еммануель Макрон відреагував на відмову кремлівського диктатора Володимира Путіна від тимчасового припинення бойових дій в Україні на період проведення Олімпійських ігор.

Еммануель Макрон

Фото - REUTERS/Annegret Hilse

Глава Франції в інтерв’ю CNBC прокоментував відмову беззмінного лідера росіян від тимчасового припинення вогню в Україні на час Олімпіади, інформує «НБН».

Макрон нагадав, що кремлівський диктатор раніше щотижня заявляв, що він відкритий до миру. Однак небажання Путіна припинити бойові дії під час найбільших міжнародних спортивних змагань свідчить про те, що він не готовий до перемир’я.

Французький лідер уточнив, що зараз главі країни-агресора зробили конкретну пропозицію щодо миру, яку він відкидає.

Зазначимо, раніше представник Парижа закликав на час проведення Олімпіади тимчасово припинити бойові дії в Україні. Макрон наполягав на тому, що перемир’я – давня традиція Олімпійських ігор. Пропозицію французького лідера відкинули і у Москві, і у Києві.

Минулого тижня український президент Володимир Зеленський під час спілкування із представниками ЗМІ, коментуючи пропозицію Макрона, заявив, що такий сценарій несе ризики для нашої країни. Президент пояснив, чим небезпечне оголошення перемир’я із росіянами.

Exit mobile version