РФ на заводі в Татарстані має намір щороку випускати 6000 «Шахедів» – ЗМІ

Американське видання заявило, що країна-агресор на заводі в Республіці Татарстан хоче щороку випускати 6000 дронов-камікадзе «Шахед». Наприкінці минулого місяця підприємству вдалося випередити виробничий графік.

Іранські дрони

Фото – Iranian Army Office/ZUMA/IMAGO

Американська ділова газета The Wall Street Journal пише, що РФ планує щорічне виробництво 6000 ударних БПЛА «Шахед» на заводі в Республіці Татарстан, інформує «НБН».

За даними видання, росіяни займаються виготовленням дронів-камікадзе у кількох ангарах, розташованих на території особливої економічної зони «Алабуга».

Журналісти розповіли, що російські бізнесмени уклали угоду з будівництва цього підприємства ще наприкінці 2022 року. Тоді вони прилетіли в Іран з вигідною пропозицією у вигляді $1,7 млрд, які частково сплатили золотими злитками.

ЗМІ пише, що згідно з контрактом, завод має випускати щорічно 6000 дронів-камікадзе, на додаток до розвідувальних БПЛА «Альбатрос». Наприкінці минулого місяця підприємство випередило графік та виготовило 4500 «Шахедів».

У WSJ додали, що російська окупаційна армія переходить на дрони завдяки використанню тіньових логістичних мереж Ірану на додаток до його військових технологій.

Нагадаємо, німецьке видання повідомило, що країна-агресор уперше отримала від Ірану високоточні авіаційні бомби Qaem-5.

Exit mobile version