Шольц заявив, що Україна отримає від Німеччини ще один ЗРК Patriot та іншу зброю

Глава німецького уряду Олаф Шольц повідомив, що Берлін наступними місяцями передасть Україні ще один ЗРК Patriot, комплекси IRIS-T, ЗСУ Gepard, а також боєприпаси. Канцлер закликав союзників посилити українську ППО.

Олаф Шольц

Фото – EPA/MARTIN DIVISEK

У вівторок, 11 червня, на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні глава уряду ФРН заявив про надання нової військової допомоги Україні, інформує «НБН».

За словами канцлера, Київ у наступні місяці отримає від Німеччини третю систему Patriot, ЗРК IRIS-T, зенітні самохідні установки Gepard, ракети та снаряди.

Канцлер закликав світових лідерів, які беруть участь у конференції, підтримати ініціативу із посилення української протиповітряної оборони. Політик зазначив, що найкраще відновлення – те, яке не повинно бути реалізовано.

Представник Берліна також повідомив, що на майбутній зустрічі країн G7 він має намір виступати за надання довгострокових та далекоглядних зобов’язань Україні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що союзники Німеччини в НАТО роздратовані через наполегливу пропозицію Берліна змінити назву для нової програми допомоги Україні від Північноатлантичного Альянсу.

Exit mobile version