Столтенберг відреагував на ультиматум Путіна щодо відмови України від вступу у НАТО

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг прокоментував вимогу Володимира Путіна до України щодо відмови від інтеграції у НАТО. Він пояснив, про що свідчить цей ультиматум кремлівського диктатора.

Єнс Столтенберг

Фото – nato.int

Під час пресконференції у Брюсселі генсек НАТО прокоментував умови для початку переговорів щодо завершення війни, які перерахував глава Кремля. Путін вимагає, щоб Україна віддала РФ території Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя, а також відмовилася від інтеграції в Альянс.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на видання «Європейська правда».

Столтенберг зазначив, виводити війська зі своєї території – це не справа України, адже забрати свою армію із захоплених регіонів якраз має Москва.

За словами генсека НАТО, ультиматум Путіна свідчить про те, що така пропозиція для початку переговорного процесу не є сумлінною і лише підтверджує, що Кремль, як і раніше, має намір досягти своїх військових цілей, розраховуючи на більшу територію, ніж змогли захопити ЗС РФ.

Політик додав, що Москва хоче контролювати сусідню державу, що було її метою від початку війни, і є порушенням міжнародного права. Тому країни Альянсу підтримують Україну у боротьбі з окупантами.

Нагадаємо, Путін відреагував на підписання угоди про безпеку між США та Україною, назвавши договір двох країн «нікчемним».

Exit mobile version