Ключові союзники НАТО обговорюють, які зобов’язання дати Україні щодо її вступу в Альянс – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що США та інші ключові союзники Організації Північноатлантичного договору обговорюють, які зобов'язання давати Україні щодо її вступу в Альянс на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

Як пише CNN, у НАТО серед ключових союзників ведуться обговорення щодо зобов’язань, які Альянс дасть Україні на саміті у Вашингтоні щодо її вступу в організацію, інформує «НБН».

За словами журналістів, представники країн Європи, зокрема держави-сусіди РФ, критикують США за те, що вони не хочуть «далеко заходити» у питанні інтеграції України в НАТО.

Офіційні особи Вашингтона та Берліна запропонували на липневому саміті оголосити, що Україна має «міст» до членства в організації, а не «незворотній шлях», оскільки це формулювання підтримують не всі члени блоку, зокрема Угорщина.

ЗМІ зазначає, що більшість держав Центральної Європи розчаровані зволіканням Білого дому у питанні інтеграції України в Альянс, оскільки хочуть, щоб шлях країни у НАТО був більш чітким.

Нагадаємо, нещодавно глава Кремля Володимир Путін висунув умови, за яких РФ погодиться на переговори щодо завершення війни, зокрема вимагав, щоб Україна відмовилася від членства в НАТО. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг відреагував на ультиматум диктатора.

Exit mobile version