Нетаньяху звинуватив Байдена у блокуванні постачання зброї, що сповільнює ізраїльський наступ

Глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху розкритикував американське керівництво за обмеження постачання зброї, давши зрозуміти, що такі рішення Вашингтона сповільнюють масштабну військову операцію його країни.

Біньямін Нетаньяху

Фото – AP Photo / Evan Vucci

Ізраїльський прем’єр-міністр у короткому відеоролику розкритикував американського лідера Джо Байдена за «вузькі місця» у військовій допомозі його країні. За словами Нетаньяху, Білий дім протягом кількох місяців утримує зброю та снаряди для Єрусалиму.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на агентство Associated Press.

Глава уряду натякнув на те, що блокування Вашингтоном постачання певних видів озброєння сповільнює ізраїльський наступ у Рафасі. Чиновник зазначив, що Єрусалим зможе закінчити роботу набагато швидше, якщо отримає необхідні інструменти.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен пояснював, що єдина затримка пов’язана із важкими бомбами, які Ізраїль отримав у травні. Американська влада побоюється, що нова партія цієї зброї може застосовуватися в густонаселеному районі, такому як місто Рафах.

Як повідомлялося, ЗМІ з’ясували реальну причину відмови ізраїльського прем’єра від завершення війни із бойовиками ХАМАСа.

Exit mobile version