В ISW оцінили ймовірність застосування Путіним ядерної зброї у разі перемоги України у війні

Кремлівський диктатор Володимир Путін погрожує використати ядерну зброю, якщо західні країни дозволять Україні здобути перемогу у війні проти РФ. У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили ймовірність реальної ескалації за такого сценарію.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що в ході пресконференції в Ханої 20 червня глава Кремля заявив, що Москва думає про зміну ядерної доктрини країни-агресора нібито у відповідь на обговорення західних держав «щодо створення більш потужної ядерної зброї та зниження порога для її застосування », інформує «НБН».

Американські експерти припустили, що такий вислів Путіна став відповіддю на повідомлення генсека Північноатлантичного Альянсу. Єнс Столтенберг 17 червня розповів, що в організації обговорюється посилення ядерної готовності з огляду на те, що для країн блоку зростає загроза з боку РФ і КНР.

Також російський лідер зазначав, що поразка окупантів на фронті означатиме кінець тисячолітньої історії його країни, тому РФ краще воювати до кінця. Очевидно, що диктатор розглядає перемогу України як загрозу суверенітету та цілісності його держави, у разі якої він завдасть ядерного удару.

Аналітики переконані, що подібними погрозами глава Кремля намагається тримати Захід подалі від мети стратегічної поразки російських військ.

Вони додають, що Путін продовжить маніпулювати цією темою, проте ядерна ескалація у разі поразки РФ залишається малоймовірною, оскільки вона програє, якщо західні держави мобілізують свої ресурси для протистояння агресору.

Раніше американські аналітики розповіли про спроби диктатора створити альтернативу НАТО.

Exit mobile version