Ніхто не тикав палицею у ведмедя – Джонсон відповів на заяви про те, що Захід «спровокував» вторгнення РФ в Україну

Колишній глава уряду Сполученого Королівства Борис Джонсон відповів на заяви про те, що Захід «спровокував» вторгнення РФ в Україну розширенням Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору.

Борис Джонсон

Фото – reuters.com

Експрем’єр-міністр Великобританії на своїй сторінці в соцмережі Х назвав відповідні заяви лідера популістів Найджела Фараджа про війну РФ проти України антиісторичною нісенітницею та черговою кремлівською пропагандою, інформує «НБН».

За словами політика, ніхто «не тикав палицею у ведмедя», у 1991 році більшість українців проголосувала за те, щоб стати незалежною країною, і вони мали повне право претендувати на вступ у НАТО та ЄС.

Джонсон зазначив, що єдина людина, відповідальна за вторгнення на українську територію у 2014 та 2022 роках, – це глава Кремля Володимир Путін. Перекладання відповідальності з диктатора є морально огидним і повторює брехню лідера росіян.

Колишній глава британського уряду заявив, що вирішення конфлікту очевидне – Україна має відбити напад РФ та здобути перемогу. Політик додав, що проблема останніх 30 років полягає у слабкості західних держав перед російською агресією.

Нагадаємо, минулого тижня кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що намір України вступити до Північноатлантичного Альянсу «спровокував» вторгнення РФ.

Exit mobile version