Шольц висловився щодо впливу підтримки України Берліном на результати німецьких виборів в Європарламент

Глава уряду ФРН Олаф Шольц пов'язує падіння популярності правлячої коаліції з наданням військової допомоги Києву Берліном, що показали результати німецьких виборів в Європарламент. При цьому влада Німеччини не має наміру змінювати свою політику щодо України.

Олаф Шольц

Фото – REUTERS/Michele Tantussi

Канцлер, коментуючи падіння популярності правлячої коаліції на сході ФРН, пов’язав це з політикою Берліна щодо України, яка бореться з російськими окупантами та потребує підтримки союзників, інформує «НБН» з посиланням на Tagesschau.

За словами глави уряду, у Німеччині є багато громадян, які не згодні з наданням допомоги Києву та введенням санкцій проти країни-агресора, що вплинуло на результати виборів в Європарламент. Однак, як наголосив глава уряду, у Берліна альтернативи зараз немає.

Шольц нагадав, що саме війська Російської Федерації вторглися на українську територію. Канцлер додав, що Кремль хоче «змінити карту» і скасував угоду не пересувати кордони силовим шляхом.

Раніше глава німецького уряду прокоментував умови, які висунув Путін для початку переговорів щодо завершення війни в Україні.

Exit mobile version