Додон «засумнівався», що Крим, Херсон, Донецьк, Луганськ та Запоріжжя – територія України

Глава «Соціалістичної партії Молдови», експрезидент країни Ігор Додон зробив чергову скандальну заяву про війну. Соратник Путіна заявив, що він «не знає», чи є Крим, Донеччина, Луганщина, Херсонщина та Запоріжжя українською територією.

Ігор Додон

Фото – sputnik.by

Колишній молдавський лідер в інтерв’ю виданню «Настоящее время» розповів, що два роки тому російські загарбники були під Києвом, були у Херсоні, а потім «пішли». Журналістка Ірина Ромалійська уточнила, що війська РФ звідти вибили ЗСУ, інформує «НБН».

На це соратник Путіна заявив, що хтось каже, що Крим, Донеччина, Луганщина, Херсонщина та Запоріжжя – частина РФ, а хтось – що це територія України. Політик закликав дочекатися завершення війни та результатів переговорів, оскільки під час конфліктів «можуть бути різні маніпуляції».

У свою чергу інтерв’юер зазначила, що будь-які спроби мирно домовитися з Кремлем закінчилися після Бучі, поцікавившись у експрезидента, чи бачив він кадри злочинів росіян у цьому місті.

Соратник Путіна на це відповів, що він «бачив різні позиції з цього приводу». Ромалійська запитала Додона, як він оцінює події в Бучі. Соратник Путіна ухилився, зазначивши, що «війна – це погано».

Нагадаємо, ексглава США Дональд Трамп заявив, що росіяни напали на Україну нібито через її прагнення вступити у НАТО.

Exit mobile version