У Держдепі США прокоментували слова Зеленського про те, що Вашингтон боїться дратувати Путіна

В одному з інтерв'ю український лідер Володимир Зеленський заявив, що Вашингтон не бачить нашу країну в НАТО, оскольки боїться дратувати кремлівського диктатора Володимира Путіна. У Державному департаменті США прокоментували відповідне висловлювання.

Державний департамент США

Фото – apnews.com

У понеділок, 1 липня, перший заступник представника Держдепу США Ведант Патель під час брифінгу, коментуючи заяву про те, що американське керівництво не бачить Україну в Альянсі, оскільки боїться дратувати російського лідера, зазначив, що Штати не мають жодних проблем із притягненням РФ до відповідальності, інформує «НБН».

За його словами, для цієї мети Вашингтон вжив багатьох заходів – від експортного контролю до санкцій. Також він нагадав, що глава держави Джо Байден та український лідер Володимир Зеленський підписали двосторонню угоду про безпеку.

Чиновник наголосив, що всі ці кроки керівництва країни свідчать про відданість Америки українцям. Патель додав, що у Вашингтоні раніше заявляли про те, що має бути міст до інтеграції України у Північноатлантичний Альянс.

Раніше генсек НАТО відповів, чи продовжать члени організації надавати Україні військову допомогу у разі повернення Дональда Трампа у Білий дім.

Exit mobile version