Путін на саміті ШОС не виявив свого типового вдаваного інтересу до переговорів щодо припинення вогню в Україні – ISW

У вашингтонському Інституті вивчення війни звернули увагу на те, що глава Кремля Володимир Путін на саміті Шанхайської організації співробітництва в Астані не виявив свого типового вдаваного інтересу до переговорів щодо припинення вогню. Вкотре диктатор дав зрозуміти, що чекає на капітуляцію України.

Володимир Путін

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що російський лідер на саміті ШОС не виявив типового вдаваного інтересу до переговорів щодо припинення вогню. Навпаки, диктатор категорично відкинув будь-який діалог з цього питання, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на те, що глава Кремля вкотре вимагав «незворотну демілітаризацію» України як умову для початку переговорного процесу. На його думку, сусідня країна має здатися ще до будь-якого припинення бойових дій.

Аналітики пишуть, що глава РФ неодноразово зображавав Захід як партнера в діалозі щодо припинення вогню, проте Москва відкинула всі сторони як можливих посередників між Україною і країною-агресором.

Як можливу точку дотику для переговорів Путін не хоче використати і Верховну Раду, яку він раніше визнавав «єдиним законним органом» у сусідній державі. Тепер усі українські урядові інститути для диктатора виявилися «непридатними та нелегітимними» для ведення діалогу про припинення бойових дій.

В ISW пояснили, що відмова лідера росіян від припинення вогню говорить про його впевненість у тому, що окупаційні війська за допомогою поступового наступу виграють бої на виснаження та здобудуть перемогу.

Зазначимо, що на саміті ШОС диктатор назвав талібів союзниками Росії у боротьбі з тероризмом.

Exit mobile version