Аналітики ISW пояснили, що стоїть за підтримкою громадянами РФ війни проти України

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували дані російської дослідницької організації «Левада-Центр» щодо підтримки війни проти України громадянами РФ. Аналітики розповіли, що впливає на відповідні показники громадської думки.

Росіяни

Фото – meduza.io

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що за результатами червневого соцопитування «Левада-Центру», дві третини росіян звинувачують США та Північноатлантичний Альянс у війні в Україні. За рік кількість таких респондентів зросла, крім того, половина з них переконана, що так звана «СВО» може призвести до прямої конфронтації між їх країною та НАТО, інформує «НБН».

При цьому 95% учасників дослідження стурбовані ударами по прикордонних регіонах та тилових районах держави-терориста, 86% побоюються ядерного удару та постачання зброї західними країнами в Україну.

Понад 50% росіян виступають проти застосування ядерної зброї в Україні, проте 34% опитаних вважають, що її використання проти сусідньої держави «може бути виправдане».

Результати соцопитування також показали зростання кількості громадян РФ, які пишаються як так званою «спецоперацією», до 48%, у листопаді минулого року таких росіян було 45%.

Американські експерти зазначають, що громадяни країни-агресора, які критикують ведення війни в Україні, все ще підтримують «СВО» через безправ’я та патріотизм. Вони прямо не визнають вторгнення помилкою та вважають, що армія Путіна має продовжувати бойові дії.

Інформаційні операції Кремля створили прошарок патріотизму, який служить буфером між скаргами на «спецоперацію», які може терпіти Москва, і суттєвою опозицією, яку керівництво РФ не може або не хоче терпіти.

Зазначимо, що у «Левада-Центрі» заявили про зростання прибічників мирних переговорів серед жителів РФ.

Exit mobile version