У Білому домі розкритикували Орбана за «миротворчу місію» у Москві

В адміністрації американського президента розкритикували главу угорського уряду Віктора Орбана за «миротворчу місію» у Москві. У Білому домі вважають, що візит прем'єра до російського лідера Володимира Путіна не сприятиме миру в Україні.

США

Фото – АР

Американське видання The Hill, посилаючись на висловлювання високопосадовця з Білого дому, пише, що в адміністрації американського президента розкритикували приїзд угорського прем’єр-міністра до Москви, інформує «НБН».

За його словами, у Вашингтоні стурбовані поїздкою представника Будапешта до столиці РФ, адже зустріч із кремлівським диктатором не сприятиме встановленню миру, зміцненню незалежності, суверенітету та відновленню територіальної цілісності України. Чиновник наголосив, що РФ може закінчити війну, якщо припинить агресію у відношенні до сусідньої країни.

Журналісти нагадали, що на саміті Північноатлантичного Альянсу у столиці США, який відбудеться 9-11 липня, члени організації викладуть нові фінансові та військові зобов’язання перед Україною, зокрема, спрямовані на створення основи для її інтеграції в НАТО.

Раніше розкритикували «миротворчу місію» угорського прем’єра у Москві Жозеп Боррель та Урсула фон дер Ляєн.

Exit mobile version