Столтенберг назвав країну, яка може зважитися на агресію у разі перемоги Путіна в Україні

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявив, що Китай може зважитися на агресивні дії в Азії у разі перемоги кремлівського диктатора Володимира Путіна в Україні.

Єнс Столтенберг

Фото – nato.int

Генсек Альянсу в інтерв’ю телеканалу СBS зазначив, що війна в Україні демонструє тісний зв’язок РФ із КНР, КНДР та Іраном, із яких Китай – головний провідник агресії держави-терориста проти українців, інформує «НБН».

За його словами, Путін і Сі Цзіньпін хочуть, щоб США та країни блоку зазнали поразки в Україні. Також чиновник нагадав слова глави японського уряду про те, що нинішні події в Україні можуть завтра відбутися в Азії.

Столтенберг зазначив, що Альянс важливий для Штатів і у відносинах із КНР. Завдяки понад 30 союзникам у НАТО Штати виробляють 50% світового ВВП – економічної та військової потужності. Тому у протидії Китаю США сильніші з державами НАТО.

Говорячи про «миротворчу місію» глави угорського уряду Віктора Орбана в Москві, генсек Альянсу заявив, що прем’єр відвідував РФ не від імені організації. Приїзд представника Будапешта до столиці країни-агресора не змінює прийнятих союзниками спільних рішень.

Раніше Столтенберг спрогнозував терміни інтеграції України в Альянс.

Exit mobile version