У Байдена виступили проти збивання російських ракет над Україною з території Польщі

В адміністрації президента США виступили проти збивання російських ракет над Україною з території Польщі, оскільки нібито це може спричинити ескалацію. Про це повідомив координатор із стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Штатів Джон Кірбі.

США

Фото - AP Photo / Jacquelyn Martin

Представник Білого дому заявив «Польському радіо», що Вашингтон не підтримує збивання ракет російських окупантів над Україною з польської території, оскільки «ніхто не хоче ескалації війни», інформує «НБН».

Чиновник зазначив, що американське керівництво не хоче, щоб кремлівський диктатор Володимир Путін отримав аргументи, що війна була спровокована Північноатлантичним Альянсом, що це війна між РФ та Заходом чи між Росією та Штатами.

Раніше польський міністр національної оборони Владислав Косиняк-Камиш повідомив, що збройні сили його країни не збиватимуть запущені російськими загарбниками цілі, що летять у напрямку західних регіонів України, без рішення всіх членів Альянсу. За його словами, Варшава не має наміру приймати рішення з цього питання самостійно.

Як повідомлялося, президент Словаччини занепокоєний через додаткову передачу систем ППО для України. Глава держави побоюється, що через ці поставки країнам НАТО «не вистачить» протиповітряної оборони.

Exit mobile version