Дедалі більше демократів закликають Байдена відмовитися від участі у президентських перегонах – ЗМІ

Після пресконференції 11 липня члени Демократичної партії закликали главу Білого дому Джо Байдена відмовитися від участі у президентських перегонах. Однопартійці американського лідера хочуть обрати іншого кандидата від політичної сили.

Джо Байден

Фото - Evan Vucci/AP

Агентство Reuters пише, що щонайменше 17 конгресменів, членів Демократичної партії закликали главу держави відмовитися від боротьби за президентське крісло та дозволити політичній силі обрати іншого кандидата, інформує «НБН» з посиланням на Kreschatic.

Демократи стурбовані низькими рейтингами схвалення американського лідера. Також вони вважають, що Байден може виявитися надто старим для посади глави держави. Все це, на думку однопартійців президента, може призвести до втрати місць у Сенаті та Палаті представників США.

Раніше глава Білого дому 27 червня мав невдалий виступ на дебатах з опонентом Дональдом Трампом.

Пресконференція 11 липня також не обійшлася для лідера американців без конфузів: він називав главу України Володимира Зеленського «президентом Путіним», а віце-президента США Каміллу Гаррісон «віце-президентом Трампом».

Крім того, Байден іноді плутався у відповідях. Однак на заході глава Білого дому все ж таки продемонстрував свій багаторічний досвід на політичній арені, давши детальну оцінку глобальним проблемам, зокрема вторгненню РФ в Україну та війні Ізраїлю з ХАМАСом.

Однак, ці позитивні моменти не заспокоїли деяких демократів. Члени партії наполягають, що політична сила має висунути сильного кандидата замість Байдена, щоб протистояти Трампу.

Нагадаємо, глава США відповів, чи готовий він до прямого контакту із кремлівським диктатором.

Exit mobile version