Найгірша поступка Путіну – у Німеччині пояснили рішення видати РФ кілера Красікова

Канцлер ФРН Олаф Шольц пояснив рішення німецької влади видати Москві російського кілера Вадима Красікова, якого засудили до довічного ув'язнення. Також обмін із РФ прокоментували у Мін'юсті країни.

Німеччина

Фото – reuters.com

У четвер, 1 серпня, в Анкарі відбувся обмін в’язнями між Російською Федерацією та Республікою Білорусь з одного боку та США і ФРН з іншого. Німецький канцлер пояснив рішення Берліна щодо видачі російського кілера Красікова Москві.

Про це інформує «НБН» із посиланням на німецькі видання Bild та Spiegel.

Глава уряду перервав свою літню відпустку, щоб особисто зустріти в аеропорту Кельна-Бонна приватний літак із 13 звільненими в’язнями.

За словами політика, рішення видати російського вбивцю чеченського командира Зелімхана Хангошвілі Кремлю було нелегким. Канцлер підкреслив, що багато з в’язнів у країні-агресорі побоювалися за своє здоров’я і життя, тому Берлін уможливив захист для них у ФРН.

Депортацію Красікова у РФ прокоментував і голова Мін’юсту Німеччини Марко Бушманн. Чиновник назвав видачу кілера Москві «найгіршою поступкою Путіну», наголосивши, що німецьке керівництво приймало це рішення не легковажно. Міністр повідомив, що життя в’язнів у країні-агресорі висіло на волосині, одному з них росіяни погрожували смертною карою.

Нагадаємо, політолог пояснив, у чому вигода для Туреччини від обміну в’язнями між РФ та Заходом.

Exit mobile version