Британський уряд не дозволив Україні бити ракетами Storm Shadow по Курській області – ЗМІ

Західні ЗМІ пишуть, що уряд Великобританії, незважаючи на зусилля Києва змінити позицію Лондона, відмовив Україні у застосуванні крилатих ракет Storm Shadow для завдання ударів по території Курської області країни-агресора.

Ракети Storm Shadow

Фото – armyinform.com.uа

Британське видання The Telegraph, посилаючись на джерело в британському уряді, повідомило, що Лондон не дозволив Силам оборони України застосовувати передані ним крилаті ракети Storm Shadow для обстрілів Курської області РФ, де зараз іде наступ, повідомляє «НБН».

Українські військові за допомогою британської зброї могли б бити по логістичних центрах та аеродромах окупантів у прикордонному регіоні країни-агресора, щоб зміцнити свої позиції на цьому напрямі.

Однак Сполучене Королівство не має наміру змінювати свою позицію щодо зняття обмежень для ЗСУ на використання Storm Shadow. Минулого місяця глава України Володимир Зеленський лобіював прем’єр-міністра Кіра Стармера, щоб той підтримав відміну заборони, але його зусилля не принесли результату.

Раніше в Держдепі США відповіли, чи змінилася позиція американської влади щодо атак ЗСУ на РФ після передачі винищувачів F-16 Україні.

Exit mobile version