Трамп заявив, що він радив Путіну відмовитися від планів щодо вторгнення в Україну

45-й президент США Дональд Трамп стверджує, що він радив кремлівському диктатору Володимиру Путіну відмовитись від планів щодо вторгнення в Україну. Також вкотре республіканець звинуватив у початку війни американського лідера Джо Байдена.

Дональд Трамп

Фото – Vincent Alban/Reuters

Колишній глава Білого дому в інтерв’ю американському підприємцю, мільярдеру Ілону Маску вкотре заявив, що РФ не розв’язала б повномасштабну війну в Україні, якби він керував США, інформує «НБН».

Республіканець звинуватив американського президента Джо Байдена у тому, що російські війська у лютому 2022 року вторглися на українську територію. За словами Трампа, він «дуже добре ладнав» із главою Кремля і той нібито його поважав.

Кандидат у президенти США згадав, що він говорив із російським лідером про Україну. За словами республіканця, сусідня держава була «зіницей ока» Путіна. Ексглава Білого дому стверджує, що він сказав диктатору «не роби цього», тобто закликав його відмовитись від планів щодо вторгнення.

Трамп уточнив, що він не лише «добре» знає лідера росіян, а й «розбирається» у відносинах із північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Колишній американський президент додав, що вважає диктаторів «розумними та злими».

Нагадаємо, у Зеленського розкрили деталі телефонної розмови українського лідера із Трампом.

Exit mobile version