В ООН визнали, що організація не може змусити РФ дотримуватися міжнародного права

Голова Генеральної Асамблеї ООН Денніс Френсіс визнав, що організація не може змусити Російську Федерацію дотримуватися свого Статуту та міжнародного права, пояснивши, чому вона не може вплинути на агресивну державу.

ООН

Фото – ukrinform.ua

У ході пресконференції в Нью-Йорку глава Генасамблеї визнав, що організація не може змусити РФ дотримуватися міжнародного права та Статуту ООН, оскільки у неї недостатньо можливостей та повноважень для впливу на агресивну країну.

За його словами, організація продовжує сподіватися та чекати, що держава-терорист почне виконувати свої обов’язки, інформує «НБН».

При цьому, як зазначив Френсіс, Генасамблея ухвалила «низку рішучих резолюцій», у яких закликала країну-агресора негайно вивести окупаційні сили з української території. Він наголосив, що вторгнення РФ до сусідньої країни є грубим порушенням міжнародного права і організація не може миритися з цим.

Нагадаємо, РФ поскаржилася в ООН на «удари ЗСУ» по цивільному населенню Курської області. В організації відповіли на заяви із Москви.

Exit mobile version