Стармер відповів на чергову спробу Путіна залякати НАТО

Глава британського уряду Кір Стармер відповів на чергові погрози кремлівського диктатора Володимира Путіна на адресу західних країн. Прем'єр-міністр нагадав, що РФ розпочала війну, а Україна має право на самооборону.

Кір Стармер

Фото – AFP / OLI SCARFF

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства на шляху до Вашингтона на зустріч із американським лідером Джо Байденом прокоментував чергову спробу Путіна залякати країни НАТО, інформує «НБН» з посиланням на британське видання The Guardian.

Кремлівський диктатор пригрозив, що будь-яке використання західної зброї для завдання ударів углиб РФ призведе до війни країни-агресора з державами Північноатлантичного Альянсу.

У коментарі журналістам глава уряду Великобританії нагадав, що РФ розпочала цей конфлікт, незаконно вторгнувшись на територію сусідньої країни, і вона може негайно закінчити цю війну. Стармер наголосив, що Україна має право на самооборону.

Говорячи про зустріч із президентом США, політик пояснив, що він відправився на ці переговори, щоб обговорити можливості для допомоги українцям у відбитті вторгнення російських окупантів.

Нагадаємо, в ISW пояснили, що означають погрози Путіна на адресу союзників України щодо застосування західної зброї для завдання ударів углиб території РФ.

Exit mobile version