У Міноборони Німеччини допустили застосування Україною західної зброї для ударів углиб РФ

Глава Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус не виключає, що Сили оборони України можуть застосовувати західну зброю для ударів по всій території Російської Федерації, якщо партнери ухвалять відповідне рішення.

Борис Пісторіус

Фото – reuters.com

Керівник оборонного відомства під час виступу в Берліні заявив про допустимість застосування українською армією західної зброї для завдання ударів углиб країни-агресора. Він наголосив, що такі дії не заборонені міжнародним правом.

При цьому чиновник додав, що відповідне рішення ухвалюватимуть союзники, які постачають Україні далекобійну зброю, інформує «НБН» з посиланням на Tagesschau.

Міністр припустив, що Вашингтон і Лондон можуть бути на межі зняття заборони на застосування Силами оборони переданої ними зброї для обстрілів об’єктів по всій території країни-агресора. Пісторіус наголосив, що союзники вільні у своїх рішеннях.

Говорячи про можливу реакцію Кремля на відповідний крок Заходу, глава Міноборони зазначив, що погрози російського диктатора Володимира Путіна – це лише погрози.

Нагадаємо, ЗМІ дізналися, коли Вашингтон та Лондон можуть скасувати заборону на завдання ударів їхньою зброєю вглиб російської території.

Exit mobile version