Пашинян розкритикував ОДКБ, звинувативши у створенні загроз для безпеки Вірменії

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян після викриття спроб збройного перевороту в країні звинуватив ОДКБ у створенні загроз для безпеки його держави. Глава уряду різко розкритикував організацію.

Нікол Пашинян

Фото – ЕРА

Слідчий комітет Вірменії повідомив, що Служба безпеки встановила особи 7 людей, 3 із яких були заарештовані. У відомстві розповіли, що затримані завербували кількох громадян Вірменії та жителів Нагірного Карабаху, пообіцявши їм виплачувати 2400 доларів щомісяця, повідомляє «НБН».

Обвинувачені відправили завербованих до Ростова-на-Дону, де вони отримували навички застосування нових видів важкої зброї. Далі учасників групи навчали вести бойові дії у закритих приміщеннях на військовій базі «Арбат». Їм повідомили, що мета відповідної підготовки – усунення чинного керівництва Вірменії.

Прем’єр-міністр у той же день під час Всесвітнього вірменського саміту різко розкритикував Організацію договору про колективну безпеку, яка де-факто контролюється Російською Федерацією.

За словами Пашиняна, Єреван заморозив своє членство в ОДКБ на всіх рівнях не лише тому, що об’єднання держав не виконує своїх зобов’язань, а й через створення загроз безпеці його країни.

Нагадаємо, у червні глава уряду Вірменії заявив про намір країни вийти із ОДКБ. Представник Кремля Дмитро Пєсков прокоментував заяви з Єревану.

Exit mobile version