Міноборони пропонувало Путіну використати його «переобрання» для оголошення нової хвилі мобілізації – ЗМІ

Західні журналісти повідомили, що Міністерство оборони РФ на початку року пропонувало кремлівському диктатору Володимиру Путіну скористатися «переобранням» для оголошення нової хвилі мобілізації в країні-агресорі. Проте лідер росіян відмовився від такої ідеї.

Володимир Путін і Валерій Герасимов

Фото – kremlin.ru

Американське видання The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, розповіло про зустріч Путіна з представниками МО РФ на початку року. Чиновники з оборонного відомства переконували диктатора використати його «переобрання» для оголошення нової хвилі мобілізації, повідомляє «НБН».

Журналісти пишуть, що російський лідер відхилив відповідні пропозиції Міноборони з огляду на пов’язані з мобілізацією протести у країні-агресорі в 2022 році.

Глава Кремля заявив, що хоче використовувати лише тих громадян, які добровільно підписують контракти з МО. Проте вже за півроку на нього посилився тиск через необхідність проведення нової хвилі набору бійців в окупаційні війська через великі втрати в Україні.

ЗМІ звернуло увагу на те, що понад місяць триває операція українських сил у Курській області, проте Москва досі не організувала значних контратак для відтіснення захисників. У ЗС РФ немає достатньої кількості особового складу і все частіше порушується питання оголошення нових мобілізаційних заходів.

Проте слабкість армії Путіна стала очевидною ще під час її наступу на Харківщині у травні. Бої в регіоні, які тривали все літо та були зупинені ЗСУ, спричинили великі втрати окупантів.

Нагадаємо, експерти ISW перерахували фактори, від яких залежить здатність України дати відсіч військам РФ.

Exit mobile version