Рютте не хвилюється через перспективу повернення Трампа у Білий дім – ЗМІ

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте не хвилюється через перспективу повернення республіканця Дональда Трампа у Білий дім, оскільки працював із ним кілька років.

Марк Рютте

Фото – J. Stacevičiaus / LRT nuotr.

Британське видання The Times пише, що новий генсек Організації Північноатлантичного договору не переймається поверненням Трампа в президентське крісло, інформує «НБН».

ЗМІ пише, що Рютте похвалив колишнього лідера американців за те, що він підштовхує союзників витрачати більше грошей на оборону. Крім того, глава НАТО зізнавався, що він зможе працювати з будь-яким із кандидатів у президенти США у разі їхньої перемоги на виборах.

Журналісти нагадали, що у 2018 році Рютте прозвали «шепотуном Трампа». Тоді він обіймав посаду глави уряду Нідерландів і зміг переконати одіозного республіканця відмовитись від ідеї виходу Штатів із НАТО, який погрожував піти на такий крок, якщо країни ЄС не збільшать витрати на оборону.

Новий генсек Альянсу розповідав, що він чотири роки працював із опонентом Гарріс і саме експрезидент США тоді підштовхував держави організації вкладати більше грошей в оборонний сектор.

Як повідомляло видання Рolitexpert, кандидат від Республіканської партії активізує свою передвиборчу кампанію. Трамп має намір відвідати райони Джорджії, які найбільше постраждали від урагану «Хелен».

Нагадаємо, нещодавно в інтерв’ю американському ЗМІ 45-й президент США прокоментував зустріч з Володимиром Зеленським і знову поскаржився на Європу.

Exit mobile version