Шольц визнав, що громадянам Німеччини не пояснили, чому важливо підтримувати Україну

Німецький канцлер Олаф Шольц визнав, що громадянам ФРН не пояснили, чому важливо підтримувати Україну, яка бореться із російськими загарбниками.

Олаф Шольц

Фото – EPA-EFE/Morris MacMatzen/POOL

Глава уряду ФРН в інтерв’ю німецькому виданню Schweriner Volkszeitung визнав, що громадянам його країни не пояснили, чому Берліну важливо надавати військову та іншу допомогу Україні, інформує «НБН».

За словами канцлера, під час громадянських діалогів у його країні почали частіше цікавитися, чи є правильним такий рівень підтримки українців. Політик пояснив це тим, що довгий час у ЗМІ не було дискусій на цю тему, інакше більше німців розуміли би важливість надання допомоги Києву.

Шольц зазначив, що його як канцлера запитували, чому він би не передав для ЗСУ більше зброї ще швидше, проте ніхто не ставив питання про те, чи є правильними дії Берліна. Глава уряду додав, що він забув пояснити, чому важливо допомагати Україні та залишатися врівноваженим – не робити все те, що дехто гучно вимагає.

Канцлер вкотре наголосив, що його позиція щодо відправлення крилатих ракет Taurus Києву та застосування німецької зброї для обстрілів усієї території РФ залишається незмінною.

Водночас, його конкурент Фрідріх Мерц заявив, що він готовий надати Україні відповідні далекобійні ракети, проте за однієї умови.

Exit mobile version