Шольц назвав окупантів «жертвами божевілля» Путіна та заявив про готовність вести переговори з диктатором

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав окупантів «жертвами божевілля» Володимира Путіна та заявив про готовність вести переговори з диктатором щодо досягнення миру в Україні.

Олаф Шольц

Фото – ria.ru

Глава уряду ФРН у ході виступу у Бундестазі щодо майбутнього саміту лідерів Євросоюзу заявив, що необхідно підтримувати дипломатичні розмови із країною-агресором щодо завершення війни.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За словами політика, Берлін продовжуватиме підтримувати Україну і зробить усе, що в його силах, задля швидкого завершення бойових дій. Канцлер нагадав про численні жертви російських окупантів, при цьому назвав загарбників «жертвами імперіалістичного божевілля» кремлівського диктатора.

Шольц очікує, що представники РФ візьмуть участь у Глобальному саміті миру. При цьому глава уряду наголосив, що це відбуватиметься «не через голову України» і обов’язково в координації з найближчими партнерами.

Політик додав, що російське вторгнення на українську територію – як і раніше, головна загроза для європейських держав, тому Німеччина продовжить допомагати Києву стільки, скільки знадобиться.

Нагадаємо, канцлер визнав, що громадянам ФРН не пояснили, чому важливо підтримувати Україну.

Exit mobile version