Джо Байден оголосив про закінчення пандемії коронавірусу, у ВОЗ так не вважають

Президент США Джо Байден вважає, що пандемія коронавірусу закінчилась.

Джо Байден

Джо Байден оголосив про закінчення пандемії коронавірусу. Фото - whitehouse.gov

Як повідомляє «НБН», таку заяву він зробив в інтерв’ю CBS, передає Politico.

Пандемія скінчилась. У нас досі є проблема з COVID, ми досі багато працюємо над цим… але пандемія закінчена. Якщо ви помітили, ніхто не носить масок, всі, схоже, у добрій формі

– сказав Байден.

Два джерела Politico у Білому домі заявили, що висловлювання про пандемію не було у списку заяв, які заздалегідь планувалося зробити у цьому інтерв’ю.

За останній місяць у США в середньому щодня виявляли понад 60 тисяч нових випадків ковіда, помирали від цього захворювання майже 400 людей щодня. З початку пандемії коронавірусом заразилися 95 мільйонів жителів США, понад мільйон померли.

У всьому світі за останні 28 днів виявили майже 16 мільйонів випадків коронавірусу, 54 тисячі пацієнтів померли. З початку пандемії захворіло понад 600 мільйонів людей, понад шість мільйонів померли.

У той же час, гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебрейєсус 14 вересня заявив, що на минулому тижні статистика з нових випадків ковіда була найнижчою з березня 2020 року. Однак, за його словами, пандемію ще не закінчено, але «кінець уже близький».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, кому з українців не потрібне друге бустерне щеплення проти коронавірусу

Exit mobile version