Не варто прикладатися до пляшки у стані тривоги: психолог розвіяла міф про заспокоєння алкоголем

Українці живуть у реальності війни вже восьмий місяць, коли щодня можна загинути. З цієї причини деякі люди намагаються впоратися із тривожністю за допомогою спиртних напоїв. Практичний психолог Юлія Ворман пояснила, чому насправді алкоголь лише погіршує стан.

Прийом алкоголю

Прийом алкоголю. Фото – doctor-61.ru

Експерт нагадала, що алкоголь є наркотиком та патологічним адаптогеном. За словами Ворман, спиртне змінює свідомість людини і дає їй ілюзію переміщення у уявний світ, повідомляє «НБН» з посиланням на Telegram-канал «Психологічна підтримка».

Тому під час сп’яніння людина може не відчувати тривогу, такий же ефект з’являється і від прийому інших психоактивних речовин. Однак у процесі виходу з нетверезого стану людина повертається у реальний світ, а рівень тривоги при цьому лише зростає. Психолог зазначила, що навіть малі дози алкоголю порушують баланс нервової системи.

Фахівець додала, що не можна ні лікувати, ні влаштовувати профілактику тривоги та відповідних розладів будь-якими психоактивними речовинами, які, до того ж, викличуть залежність та безліч проблем зі здоров’ям.

Нагадаємо, що психологи розповіли, як правильно відпочивати та відновлюватися під час війни.

Exit mobile version