Коли протеїн потрапляє в наш організм, він починає розщеплюватися на амінокислоти, внаслідок чого покращується стан м’язової маси, знижується вага та активізується поділ клітин. Попит на рослинний білок з кожним днем зростає, найпопулярніший продукт на сьогодні – конопляний. Протеїн виробляють із насіння конопель, таких як продають в онлайн-магазині https://semena-kannabisa.com/ua/. До речі, купівля конопляного насіння в Україні дозволена законом, тому збагатити свій організм поживними речовинами може кожен охочий.
Які види протеїну зазвичай використовують
Соєвий протеїн має кілька форм випуску. Наприклад, концентрат є продуктом переробленого соєвого масла, він багатий на білок і вуглеводи. Безвуглеводний соєвий протеїн – це ізолят. Також з концентрату одержують текстурат, з нього виробляють соєві напівфабрикати. Недолік такого протеїну – низька засвоюваність. Крім того, він низькокалорійний, і, на думку вчених, може негативно впливати на репродуктивну функцію у жінок. До переваг продукту відноситься здатність знижувати холестерин.
На другому місці – гороховий протеїн. Містить у рази менше жирів, ніж соя, тому при виробництві не використовуються розчинники, щоб очистити протеїн від олії. Гороховий білок не викликає алергічних реакцій з боку організму, підходить людям із глютеновою та лактозною непереносимістю. Однак багатьом споживачам не подобається смак цього протеїну. Він досить специфічний.
І завершує рейтинг конопляний протеїн. Він має найбільш корисний склад, покращує самопочуття та імунну систему. Невипадково з конопель у давнину готували різні цілющі суміші та відвари, які допомагали справлятися з тяжкими захворюваннями. Враховуючи те, що технології обробки рослини покращуються, у наші дні з культури можна отримати набагато більше користі.
Докладніше про конопляний білок
Конопляний протеїн немає нічого спільного з наркотиками. Він сприяє звиканню і викликає психічних ефектів. Його виготовляють із насіння, а не дорослих рослин. У складі конопляного протеїну міститься клітковина, що стимулює функцію травлення організму, вітамін Е, що діє як антиоксидант, вітаміни групи В, Омега-3 і Омега-6. Порівняно з іншими видами протеїну, конопляний засвоюється краще за інших.
Всі перелічені характеристики конопляного протеїну говорять про те, що він корисний для вегетаріанців і людей, які раніше робили упор в раціоні на білки тваринного походження. Ще одна перевага – приємний аромат та смак, гіпоалергенність. Тим не менш, виробники рекомендують дотримуватися дозування, вказаної в інструкції. При передозуванні можливі болі в ділянці живота та печінки, тому що конопляний протеїн містить мідь, і вона може викликати вищезазначені побічні ефекти.