Переведення годинників на зимовий час: лікарка попередила про 4 ризики для здоров’я

Переведення стрілок годинника на годину назад викликає дискомфорт, пов'язаний з біологічними ритмами організму. Однак мало хто знає, що цей процес здатний серйозно впливати на наше здоров'я. Лікарка та health-експертка Уляна Вернер розповіла, як покращити свій стан після переходу на зимовий час.

Переведення годинника

Фото – rbc.ua

Вернер пояснила, що перехід на зимовий час порушує внутрішній годинник людини, який регулює фізіологічні процеси. Десинхронізація між внутрішніми та зовнішніми ритмами може вплинути на здоров’я, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

За словами лікарки, у багатьох людей виникають порушення сну, зокрема безсоння. Відсутність якісного відпочинку вночі призводить до втоми, дратівливості та нездатності сконцентруватися.

Переведення стрілок годинника на годину назад може викликати зміни і в психічному стані людини – погіршення настрою або навіть стрес. Це пов’язано з тим, що дні стають коротшими і, відповідно, зменшується кількість годин, які можна провести на сонці. Рівень вітаміну D впливає вироблення серотоніну.

Нealth-експертка додає, що перехід на зимовий час також може спровокувати порушення функції серця, підвищення артеріального тиску, збільшити кількість епізодів аритмій та інших проблем із серцево-судинною системою.

Щоб допомогти організму адаптуватися до нового часу, як радить Вернер, ввечері потрібно рідше користуватися гаджетами, вживати легку їжу, уникати кофеїну та алкоголю, щоб легше заснути.

Нагадаємо, що у містах України фіксують випадки гепатиту А. Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів про профілактику та симптоми захворювання.

Exit mobile version