Дерматологи розповіли, як ефективно боротися з посиленою сухістю вікової шкіри

З віком шкіра людини стикається з посиленою сухістю, проте ефективний догляд за нею за рекомендаціями дерматологів допоможе подолати цю проблему.

Догляд за шкірою

Фото – cottonbro studio / pexels.com

Дерматолог Мішель Генрі розповіла, що зазвичай із посиленою сухістю шкіри стикаються люди віком від 40 до 50 років. За її словами, так відбувається, оскільки з роками епідерміс стає тоншим, кровоносні судини – більш крихкими. В результаті шкірний бар’єр слабшає, стає більш чутливим та сухим.

Про це пише «НБН» із посиланням на американське видання Huffpost.

Експерти зазначають, що є два фактори, які сприяють збільшенню сухості. По-перше, відмова від сонцезахисного крему, по-друге, стрес – через високий рівень кортизолу шкіра гірше утримує вологу.

Щоб зменшити вікову сухість шкіри, дерматолог Дін Мраз радить щодня використовувати сироватку із вітаміном С, а також засоби з ретинолом та гіалуроновою кислотою. Не менш важливо пити достатню кількість води та відмовитися від напоїв, які провокують зневоднення, наприклад, від кави та алкоголю.

Лікар рекомендує вибирати ніжні зволожуючі засоби для тіла замість жорсткого мила, використовувати пральний порошок без ароматизаторів та барвників. Також не зайвим буде поставити у кімнаті зволожувач повітря.

Нагадаємо, трихолог пояснила, чому відмова від використання фену – найбільша помилка у догляді за волоссям.

Exit mobile version