Скільки винищувачів F-16 потрібно Україні для створення системного повітряного щита: відповідь генерала

Колишній начальник Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж висловився щодо постачання винищувачів F-16. Він відповів, скільки одиниць західної авіації необхідно нашій країні, щоб створити системний повітряний щит та отримати серйозні стратегічні перспективи.

Винищувач F-16

Фото – reuters.com

В інтерв’ю виданню OBOZ.UA Маломуж розповів, що якщо Україна отримає 24 американські винищувачі, це допоможе покращити ситуацію на тактичному рівні та збивати додаткові ракети, інформує «НБН».

При цьому екс-глава Служби зовнішньої розвідки наголосив, що ця кількість F-16 не зможе гарантувати знищення всіх ракет, тому потрібно створити системний повітряний щит, для якого необхідно близько 60-70 бойових літаків.

Генерал зазначив, що серйозні стратегічні перспективи відкриються для України, якщо кількість одиниць західної авіації сягне 120 винищувачів. У такому разі захисники стовідсотково зможуть завдавати ударів по всіх військових об’єктах армії Путіна у тимчасово захоплених регіонах.

Зазначимо, українські аналітики вважають, що з появою винищувачів F-16 у нашій країні «друга армія світу» втратить перевагу у повітряному просторі.

Exit mobile version