Про те, як в Україні змінилася вартість низки популярних продуктів харчування, пише «НБН», посилаючись на інформацію, надану академіком НААН Юрієм Лупенком, і опубліковану на сторінці ННЦ «Інститут аграрної економіки».
За словами Лупенка, останнім часом найбільше подешевшали гречана крупа, рис, олія та сало, якщо ґрунтуватися тільки на даних Державної служби статистики України. Зокрема, за червень вартість гречаної крупи, якщо порівняти з травнем, упала на 7,2 відсотка, при цьому, з грудня ціни на цей самий продукт знизилися на 30,6 відсотка. Крім того, трохи просіла ціна рису — на 3,4 відсотка.
Також, рослинна олія з насіння соняшнику стала дешевшою на 2,4 відсотка, на 2,2 відсотка меншою є вартість у ріпчастої цибулі, що рекордно подорожчала в поточному році, а свиняче сало та макаронні вироби подешевшали лише на 1,4 відсотка та 1,3 відсотка відповідно.
Манна крупа, морожена риба, пшеничний різновид хліба, м’які сорти сирів, борошно, пшеничні крупи, впали в ціні несуттєво — до 1 відсотка.
Раніше ми писали про те, як на прилавках великих мережевих магазинів України, з настанням липня, дещо подешевшала гречана крупа.