Про те, що внаслідок впливу безлічі чинників, з настанням цієї осені, в Україні очікується подорожчання основного продукту, пише «НБН», посилаючись на попередження віцепрезидента «Всеукраїнської асоціації пекарів» Юрія Дученка, опубліковане в «Телеграфі».
За словами Дудченка, головна причина зростання вартості хліба — погіршення якості зернової сировини з нового врожаю, що спричинено рясними опадами та низьким обсягом збору пшениці 2-3 класів. Зокрема, зерно додало у вазі через дощі, які вимили клейковину і значно погіршили його якість. Тепер пекарі будуть змушені підвищувати якість борошна, додатково додаючи клейковину і ферментні препарати, що призведе до чергового зростання витрат — хліб подорожчає щонайменше на 5 відсотків.
Раніше наш інформаційний портал писав про те, що аналітики розповіли, які ціни на цибулю очікуються до зими.