Про те, що найбільше «просіли» ціни на картоплю та моркву, а також чого слід очікувати від вартості зазначених овочів найближчими місяцями, пише «НБН», посилаючись на аналітичний матеріал порталу EastFruit.
За словами аналітиків, ключовим фактором, що спричинив інтенсивне зниження цін на картоплю, є старт збору врожаю в основних галузях її вирощування, включно з розширенням пропозицій коренеплоду на ринку. Наразі сільгоспвиробники реалізують картоплю в межах від 6 до 9 гривень/кілограм, що, в середньому, менше вартості минулого тижня на 17 відсотків. Аналогічна тенденція спостерігається і з морквою: фермери пропонують цей овоч істотно дешевше — по 7-12 гривень/кілограм, що на 16 відсотків менше від цін минулого тижня.
Передбачається, що ціни на вищеописані коренеплоди продовжать знижуватися, оскільки ситуація навряд чи покращиться для продавців — пропозицій на внутрішньому ринку занадто багато.
Раніше ми писали про те, які продукти подорожчають в Україні з приходом осіннього сезону.