Про те, скільки українцям потрібно заплатити за найпростіший набір продуктів для борщу, не враховуючи води, хліба, рослинної олії, томатів або пасти з них, спецій та інших смакових уподобань, якщо порівняти із січнем поточного року, пише «НБН», посилаючись на дані порталу «Мінфін».
Згідно з рецептом класичного борщу, для його приготування потрібні (на 4-х осіб):
- свинина — 0,4 кілограма;
- картопля — 0,75 кілограма;
- буряк — 0,6 кілограма;
- морква — 0,1 кілограма;
- цибуля — 0,4 кілограма;
- капуста білокачанна — 0,5 кілограма.
У січні цього року, за такий набір необхідно було заплатити 104,1 гривні, а зараз — 95,48 гривні:
- свинина −73,18 гривні/0,4 кілограма;
- картопля — 7,39 гривні/0,75 кілограма;
- буряк — 5,13 гривні/0,6 кілограма;
- морква — 1,1 гривні/0,1 кілограма;
- цибуля — 4,42 гривні/0,4 кілограма;
- капуста — 4,26 гривні/0,5 кілограма.
Раніше ми писали про те, які цінники на свинину, курятину і яловичину встановили в супермаркетах України на початок цього тижня.