Нацвідбір на «Євробачення-2023»: українці обрали трійку членів журі

У понеділок, 7 листопада, в електронному сервісі державних послуг «Дія» завершилося голосування за журі Національного відбору на «Євробачення-2023». Стало відомо, хто із зірок увійшов до трійки лідерів.

«Євробачення-2023»

«Євробачення-2023». Фото – meta.ua

Цього року українці отримали можливість самостійно обрати журі Нацвідбору на «Євробачення». Національна громадська телерадіокомпанія України «Суспільне» повідомила результати соцопитування, в якому взяли участь понад півмільйона громадян, повідомляє «НБН».

Суддями на Національному відборі цього року стануть: фронтмен групи «Антитіла», доброволець 130 батальйону Сил тероборони армії України та волонтер Тарас Тополя, автор пісень, співачка та переможниця «Євробачення-2016» Джамала, а також автор пісень, композитор та фронтвумен рок-гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

Зазначимо, що у минулих роках у журі була поп-діва Тіна Кароль, кандидатура якої також була представлена ​​у соцопитуванні. Проте співачка відстала від Саніної лише на 0,3% голосів, отримавши 15,67%, тоді як її колега по сцені – 15,70%.

Нагадаємо, що глава Мінцифри Михайло Федоров раніше заявляв, що у грудні українці вперше обиратимуть виконавця чи групу, яка представлятиме нашу країну на «Євробаченні» у додатку «Дія».

Як повідомлялося, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук зізнався, що не може терпіти конкурс «Євробачення». Водночас легендарний виконавець бачив виступ переможців Kalush Orchestra і розповів, за що він буде завжди їм вдячний.

Exit mobile version