Зустріч Ердогана та Путіна у Сочі: президент Туреччини кличе українського лідера та главу Кремля до Стамбула

На думку турецького лідера Реджепа Ердогана, Київ та Кремль мають можливість для ширших переговорів завдяки угоді про розблокування експорту зерна з портів України. Президент Туреччини заявив, що він готовий прийняти зустріч між Зеленським та Путіним на території Стамбула.

Президенти

Ердоган зробив заяву про зерновий коридор. Фото - segodnya.ua

Як інформує «НБН» із посиланням на Anadolu, про це Ердоган заявив після того, як у Сочі у нього відбулася зустріч із Путіним.

Дослівно із заяви Путіна:

«Наразі важливо втілювати такий план та трансформувати таку позитивну атмосферу у певні кроки для повернення переговорного процесу у Стамбулі. Із самого початку мною було наголошено, що у війні на території Української держави переможця не буде. Незважаючи на всі існуючі труднощі, я все ще твердо переконаний, що ми можемо прийняти тут зустріч із Володимиром Зеленським».

При цьому він додав, що офіційна Анкара й надалі “просуватиме діалог з Москвою в усіх галузях для сприяння регіональної та глобальної стабільності”.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що помічник президента Туреччини Ердогана Алтуна заявив, що неможливо досягти миру в Україні, ігноруючи Москву.

Exit mobile version