Данілов розповів, яка катастрофа довжиною в 10 років чекає на Крим через підрив дамби Каховської ГЕС

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов стверджує, що анексований Кримський півострів зіткнеться з катастрофою терміном щонайменше на 10 років, якщо росіяни здійснять підрив дамби Каховської гідроелектростанції.

Олексій Данілов

Олексій Данілов. Фото – novoeizdanie.com

В інтерв’ю британському виданню Sky News Данілов заявив, що, якщо російські загарбники влаштують підрив дамби Каховської ГЕС, Кримський півострів залишиться без водопостачання на довгі роки, інформує «НБН».

За словами секретаря РНБО, теракт окупантів на гідроелектростанції позбавить Крим води щонайменше на 10-15 років, а можливо і назавжди. Чиновник зазначив, що у такому випадку виникає питання до країни-агресора, навіщо їй анексований півострів, якщо вона збирається залишити його без водопостачання.

Про це раніше говорив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Глава ГУР МОУ наголошував, що вибух на Каховській ГЕС призведе до того, що Запорізька АЕС та Північно-Кримський канал не зможуть нормально функціонувати.

За даними української розвідки, загарбники задумали підірвати греблю та агрегати гідроелектростанції ще у квітні. Тоді ж окупанти замінували ці об’єкти, додавши минулого тижня вантажівки із вибуховими пристроями.

Exit mobile version