Берлусконі заявив, що Зеленський піде на переговори з Путіним й озвучив «причину»

Екс-прем'єр-міністр Італії, лідер партії «Вперед, Італія!», один із найбагатших людей країни Сільвіо Берлусконі вважає, що Київ може сісти за стіл переговорів із Москвою, якщо припинити надавати Україні військову допомогу.

Сільвіо Берлусконі

Сільвіо Берлусконі. Фото – delfi.lt

В інтерв’ю італійському журналісту Бруно Веспі політик, якого називають другом кремлівського диктатора Володимира Путіна, заявив, що якщо Україні Захід пропонуватиме виключно допомогу у відновленні, вона може розпочати переговорний процес із РФ, інформує «НБН» із посиланням на La Repubblica.

За словами колишнього прем’єра Італії, щойно Київ зрозуміє, що він не може розраховувати на допомогу та зброю західних країн, а лише на фінанси для відновлення руйнувань, український лідер Володимир Зеленський, можливо, погодиться на діалог з Кремлем.

Веспі заперечив Берлусконі, зазначивши, що перед переговорами Москва має вивести свої війська з України. На це друг Путіна сказав, що питання входження Кримського півострова до складу країни-агресора не повинен обговорюватися, проте на Донбасі потрібно провести новий референдум під контролем західних держав.

Італійський політик назвав російського лідера «людиною миру» і водночас зізнався, що двічі безуспішно намагався додзвонитися до глави Кремля на початку повномасштабного вторгнення і після цього не пробував з ним зв’язатися.

Нагадаємо, що у вересні Берлусконі, висловлюючись про війну в Україні, заявив, що окупанти мали поставити при владі в Києві «порядних людей».

Exit mobile version