Необхідно зробити дві речі – Кулеба озвучив ключові умови для завершення війни в Україні

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба назвав умови, при виконанні яких російські окупанти покинуть Україну і війна закінчиться.

Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба. Фото – pravda.com.ua

В інтерв’ю NDTV міністр закордонних справ зазначив, що «Велика двадцятка» об’єднує різні держави, але жодна з них, окрім Російської Федерації, не хоче війни, інформує «НБН».

З цієї причини, щоб російсько-українська війна закінчилася, як зазначив Кулеба, потрібно зробити дві речі.

По-перше, думка Кремля має змінитись і такі країни, як Індія, можуть цьому посприяти. У такому випадку російському керівництву доведеться відмовитися від своїх військових планів і переходити на мирну лінію мислення замість розпалювання збройних конфліктів.

По-друге, країна-агресор має вивести путінські окупаційні війська з усіх українських територій. Дипломат зазначив, що ці умови стануть відправною точкою всеосяжного мирного діалогу.

Глава МЗС України наголосив, що країни «Групи двадцяти» вже зараз можуть відіграти свою роль у вирішенні таких питань, як обмін полоненими, ядерна безпека, продовольча безпека, захист довкілля під час бойових дій. Кулеба переконаний, що буде оцінено лідерство та участь Індії.

Нагадаємо, що раніше представник турецького лідера Реджепа Ердогана закликав Захід та Російську Федерацію припинити холодну війну, уклавши нову угоду.

Exit mobile version