У Москві незадоволені зближенням Кадирова з Пушиліним: Кремль відреагував кадровими змінами в ОРДО

Російське керівництво незадоволене зближенням глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова зі ставлеником Кремля на тимчасово окупованій території Донецької області Денисом Пушиліним.

Рамзан Кадиров і Денис Пушилін

Фото – stav.aif.ru

Центр національного спротиву повідомив про останні кадрові зміни в «адміністрації» окупованих районів Донеччини. 30 березня Кремль змінив «главу уряду ДНР», інформує «НБН».

Тепер керуватиме «урядом народної республіки» росіянин Євген Солнцев, який з червня був «заступником» Віталія Хоценка, якого влада РФ відправила до Омська.

У ЦНС уточнили, що новий ставленик Москви в «ДНР» все життя працював у Росії і до Донецької області не мав жодного відношення, проте тепер фактично він керуватиме «ДНР» та контролюватиме фінансові потоки.

Таким чином, російське керівництво відреагувало на зближення Кадирова з Пушиліним. Ватажок донецьких бойовиків грає в регіоні фіктивну роль, проте глава Чечні використовує його, щоб одноосібно грабувати окуповані райони області.

Кремль розраховує, що з призначенням Солнцева Кадиров втратить вплив в ОРДО. Крім того, новий «глава уряду ДНР» має перехопити ініціативу з підрядниками, оскільки еліти РФ хочуть отримати кошти на «відновлення» регіону.

Раніше екс-співробітник КДБ заявив, що Кадиров на ножах із Путіним. Він пояснив, навіщо російський диктатор викликав «на килим» у Кремль главу Чечні.

Exit mobile version