Ракети великої дальності та винищувачі F-16: демократи вимагають від Байдена передати Україні необхідну зброю

Представники Демократичної партії США вимагають від чинного президента, щоб той ухвалив рішення щодо передачі Україні винищувачів, а також ракет великої дальності.

ATACMS

Фото — MilitaryLeak

Про це повідомляє “НБН“, посилаючись на “The Hill”.

У джерелі йдеться про те, що на даний момент на президента Сполучених Штатів Джо Байдена чинять серйозний тиск представники його партії. Це пов’язано з передачею для України винищувачів F-16, а також ракет великого радіусу дії.

Відомо, що представники Демократичної партії вимагають від Байдена, щоб той ухвалив рішення щодо постачання в Україну ракет ATACMS, а також винищувачів F-16. На думку демократів, така зброя може вплинути на контрнаступ ЗСУ.

В Адміністрації Байдена відповідають, що США наразі відсутні великі запаси ракет великої дальності, а винищувачі для Збройних сил України не є пріоритетним варіантів, тому їх передавати ніхто не збирається.

Але все ж таки демократи вважають, що ця ситуація аналогічна і з передачею танків Abrams для України, коли спочатку адміністрація Байдена відмовлялася їх передавати, але пізніше вони все ж таки надійшли в Україну.

Слід нагадати, що раніше Дмитро Кулеба розповів, яка битва під час майбутнього контрнаступу ЗСУ може стати вирішальною.

Exit mobile version