Вступ України до НАТО: ЗМІ розповіли, через які країни перспектива інтеграції в Альянс під загрозою зриву

Через позицію Сполучених Штатів Америки та Німеччини щодо вступу України до Північноатлантичного Альянсу конкретні перспективи на інтеграцію країни в НАТО перебувають під загрозою зриву.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

Німецьке інформаційне агентство DPA повідомило, що США та ФРН нещодавно за зачиненими дверима дали зрозуміти, що Вашингтон і Берлін на даний момент не мають наміру брати на себе зобов’язання, які суттєво виходять за межі декларації Альянсу від 2008 року, інформує «НБН».

У документі 14 років тому лідери країн погодилися, що Україна та Грузія мають стати частиною Організації Північноатлантичного договору. При цьому не було конкретного розкладу для їхнього приєднання до військово-політичного блоку.

Журналісти нагадали, що український лідер Володимир Зеленський заявив, що його країна має отримати заслужене запрошення до НАТО на саміті у Литві.

Підтримку своїх вимог президент України отримує від держав Центральної та Східної Європи, проте малоймовірно, що лідерам цих країн вдасться переконати США та Німеччину змінити свою позицію.

В агентстві підсумували, що реальний рух у переговорному процесі щодо перспектив інтеграції України в Альянс, швидше за все, буде у разі перемоги країни у війні з РФ.

Нагадаємо, Шмигаль повідомив, коли Київ отримає від Єврокомісії звіт щодо вступу України до ЄС.

Exit mobile version